Черната кутия на разбития руски самолет в Египет е сериозно повредена

8362
Черната кутия на разбития руски самолет в Египет е сериозно повредена
Снимка: Thinkstock

Черната кутия на руския Airbus 321, който се разби в Египет, е сериозно повредена. Извършва се работа по копиране на нейното съдържание, съобщи Междуправителствената авиационна комисия (МАК). 

"Черната кутия е със сериозни механични повреди и в момента в Египет с участието на експерти от МАК и от Бюрото за разследване и анализ на сигурността на гражданската авиация на Франция, предаде ТАСС.

Руски товарен самолет се разби в Южен Судан, има десетки загинали (ВИДЕО)

Произведен в Русия товарен самолет, превозващ няколко пътници, се разби след излитане от летище в столицата на Южен Судан, предаде Ройт...

Подчертава се, че работата по копирането на информацията се извърва при спазване на всички възможни мерки за сигурност, така че да не се повреди това, което е останало като информация.

Причина за катастрофата на руския самолет, паднал на 31 октомври в Египет, е взрив на двигателя, съобщават публикации в египетски медии. Те на свой ред цитират неназовани източници в разследващата комисия, която работи по случая.

Според тях бързото падане на летателната машина свидетелствало за мощен взрив, едновременен отказ на всички двигатели, пожар и разпадане на самолета във въздуха, информира БГНЕС

Официалните руски и египетски представители продължават да повтарят, че е рано да се правят каквито и да било заключения. Египет от самото начало лансира най-вече версията за технически проблем в самолета.

Руска версия за катастрофата в Синай - разпад във въздуха, неясно защо

Руският „Еърбъс“, който катастрофира в Египет, се е разпаднал в небето. Това заяви висшестоящ представител на руската държа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа