ЧЕЗ може да си тръгне от Балканите

15938
ЧЕЗ може да си тръгне от Балканите

ЧЕЗ, най-големият производител на електроенергия в Чехия, обмисля да излезе от някои пазари, на които се включи в последните 10 години. Причината за това са регулаторните политики, които прокарват част от държавите на Балканите, съобщава Bloomberg.

Компанията може да продаде абсолютно целия си вятърен парк в Румъния, след като местният енергиен регулатор спря субсидиите под формата на „зелени сертификати” до 2017 г. Това съобщи вчера Томас Плескач, който ръководи начинанията на ЧЕЗ в чужбина. В България пък дружеството е заплашено от отнемане на лиценза поради неизплатени задължения към страната. Миналата година пък албанското правителство пое контрола над местните активи на ЧЕЗ.

Няма решение за лицензите на ЕРП-тата, ДКЕВР ще решава чак на 28 април

Лицензите на ЕРП-тата няма да бъдат взети днес, ако изобщо бъдат взети. Причината е, че от НЕК са представили нови доказателства относн...

Ако компанията наистина си тръгне от Балканите, това ще е отдръпване от политиката на предишния главен изпълнителен директор Мартин Роман, който се стремеше да влезе на колкото се може повече пазари в този най-беден регион в Европа. 

У нас е възможно лицензите на трите ЕРП-та да бъдат взети заради неизчистени техни задължения към държавата. Решението за санкциите ще бъде обявено на открито заседание на ДКЕВР на 28 април.

Още по темата за евентуалните бъдещи планове на ЧЕЗ четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа