Дания одобри строг закон за мигрантите

3893
Дания одобри строг закон за мигрантите
Снимка: Getty Images/Guliver

Датският парламент одобри закон, който дава право на полицията в страната да обискира търсещите убежище и нелегалните мигранти, както и да иззема, наличните у тях пари. Законът встъпи в сила днес, пише на сайта на министерството на имиграцията, интеграцията и жилищното стопанство на Дания, съобщи ТАСС.

Полицаите могат да конфискуват ценности на стойност повече от 10 хил. крони (1,5 хил. долара), при това става въпрос за стойността на отделни предмети, а не сумарно.

В Австралия бежанците нямат шанс

В Австралия бежанците нямат шанс: властите прихващат лодките им на стотици километри от брега и ги връщат обратно. А тези, които успея...

Освен това в себе си, този който търси убежище не може да има повече от 10 хил. крони в наличност, излишното ще се отнема. Лимитът е установен за всеки един член от семейство с кръвна връзка. Интересното е, че картите не попадат под удара на закона. Забранено е да се конфискуват скъпи украшения, които имат „сантиментална стойност“, като брачни халки например.

В закона е уточнено още, че обискът трябва да се прави по начин, който не накърнява човешкото достойнство.

Ако искането на бежанеца за получаване на убежище не бъде удовлетворено, иззетите средства могат да бъдат насочени към заплащането на разходите по извеждането на мигранта от страната.

Законът предизвика жестока критика от редица западни страни. Много от наблюдателите сравняват мерките с изземването на скъпоценностите от евреите в хитлеристка Германия.

ООН критикува политиката на Австралия за бежанците

Решение на австралийски съд, проправящо пътя за депортирането на над 250 бежанци в задграничен имиграционен лагер, предизвика критики о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа