Джон Кери и Владимир Путин се срещнаха в Москва

8073
Джон Кери и Владимир Путин се срещнаха в Москва
Снимка: Gettyimages.com

Сътрудничеството на САЩ и Русия в Сирия доведе до сериозни резултати и подобри положението на сирийския народ в страната. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери по време на срещата си с руския президент Владимир Путин.

“Би било справедливо да кажем, че нашият сериозен подход към сътрудничеството между нашите страни доведе до сериозни резултати, в частност по отношение на това, което касае живота на сирийското население и напредъка по този въпрос“, заяви Кери.

Той също така благодари на Путни, че е отделил време да се срещне с него. „Ние винаги се радваме на възможност да поговорим сериозно за сериозни неща“, допълни Кери.

Държавният секретар също така посочи, че Вашингтон има идеи за бързото решаване на кризата в Украйна, като от своя страна Путин посочи, че е готов да ги обсъди.

Той допълни също, че САЩ са готови да споделят с Русия идеи за конструктивното провеждане на мирните преговори за сирийската криза в Женева, предаде БГНЕС.

„Знам, че имате определени съображения, определени идеи. Вие даже взехте много сериозното решение, касаещо изтеглянето на значителна част от вашите войски от Сирия“, посочи Кери като допълни, че Вашингтон също има „определени съображения и определени идеи за това как най-ефективно да се проведат преговорите в Женева“.

Руският президент от своя страна заяви по време на срещата, че контактите между двете държави винаги са ползотворни, помагат за намирането на допирни точки между тях и придвижват напред решаването на важни въпроси.

Държавният глава също така изрази надежда, че визитата на Кери ще позволи сближаването на позициите на САЩ и Русия както по украинския, така и по сирийския конфликт.

„Ние съзнаваме, че това, което успяхме да постигнем по отношение на Сирия, може да бъде достигнато само благодарение на позицията на висшето политическо ръководство на САЩ, позицията на президента Обама“, каза Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа