ЕЦБ увеличи спешната ликвидност за гръцките банки

18720
ЕЦБ увеличи спешната ликвидност за гръцките банки
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейската централна банка (ЕЦБ) увеличи нивото на спешна ликвидност за гръцките банки, без да уточнява в какъв размер е увеличението.

Това заяви банков източник, според когото увеличението идва след запитване на гръцката централна банка. "Нямаше проблем с финансирането на гръцките банки", каза източникът, като допълни, че гуверньорите очакват позитивен резултат от спешната среща на лидерите на еврозоната.

По-рано Централната банка на Гърция е заявила, че банковата система на страната е стабилна, независимо от масовото теглене на средства заради поредната криза в преговорите между Атина и кредиторите й. "Гуверньорът на Централната банка потвърди стабилността на банковата система, която е напълно защитена от съвместните действия на Гръцката централна банка и ЕЦБ", се казва в съобщение на гръцката финансова институция.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск свика извънредна среща на финансовите министри от Еврозоната в понеделник, след като вчера те не успяха да постигнат напредък по решаване на кризата между Атина и кредиторите й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа