ЕК ще създаде 100 хиляди места за приютяване на бежанци по "Балканския път"

3767
ЕК ще създаде 100 хиляди места за приютяване на бежанци по "Балканския път"
Снимка: Getty Images/Guliver

ЕК съобщи, че се създават 100 хиляди места за приютяване на мигранти по „Балканския път”. 50 хиляди от тях ще бъдат в Гърция.

Председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер съобщи, че ЕС ще задейства свой механизъм за гражданска защита за предоставяне на убежище, медицинска помощ и храна за мигрантите.

Борисов не иска международни заеми за бежанската криза, поздрави всички за изборите

Категорично не съм съгласен да вземаме заеми от международни финансови институции, за да се справяме с бежанската криза. Това заяви пре...

За получаване на убежище в ЕС всички мигранти трябва да бъдат регистрирани, обяви Юнкер след извънредната среща за бежанската криза по „Балканския път”.

„Гърция създава регистрационни центрове на своя територия, както и други страни. Длъжни сме да сложим край на неорганизираното пресичане на граници. Всички трябва да преминат регистрация. Няма регистрация – няма права”, обяви Юнкер.

Гърция ще открие приемни центрове за настаняване на 30 000 бежанци до края на тази година, а ООН ще подсигури в Гърция още 20 000 места.

Върховния комисарят към ООН за бежанците от своя страна ще открие приемни центрове за още 50 000 по т.нар."Балкански път" на мигрантите. На този етап не става ясно къде точно ще бъдат построени тези центрове.

Полицията в Кьолн успя да удържи и не допусна кърваво меле

Полицията в големия германски град Кьолн прибегна до водни оръдия, за да удържи неонацистка демонстрация, насочена срещу имигрантите в ...

Според канцлера на Германия Ангела Меркел връщането на икономическите мигранти е условие за решаване на кризата "Подробно обсъдихме механизмите за връщане на икономическите мигранти, по-специално от страни като Бангладеш, Пакистан, Афганистан”, каза Меркел.

Европейските финансови институции също ще се включат в решаването на проблемите с мигрантите.

"Политико" съобщава за разменени остри реплики между премиерите на Словения и Хърватия Зоран Миланович и Миро Церар по време на срещата в Брюксел. Според изданието Миланович е "бил доста агресивен"."Тази среща не доведе до никакви решения. Всички имат различно мнение, които се противопоставят. Няма причина за оптимизъм", каза от своя страна председателят на европейския парламент Мартин Шулц.

Унгарският премиер Виктор Орбан отказа да дава изявления. А сръбският премиер Александър Вучич каза, че Сърбия няма да се превръща в "тампон зона".

Чешкият президент смаза от критики Меркел и ЕС

Ангела Меркел демонстрира фалшива хуманност. Европейският съюз решава мигрантския натиск по един срамен начин, а Върховният комисарят з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа