ЕС е намалил парниковите си емисии повече от предвиденото

15244
ЕС е намалил парниковите си емисии повече от предвиденото
Снимка: Getty Images / Guliver

В рамките на 20 години емисиите на газ с парников ефект в ЕС са се понижили малко повече от очакваното. Това сочат данните на Европейската агенция за околната среда, цитирани от AFP.

В края на 2012 година ЕС е съкратил емисиите на вредните газове с над 19% в сравнение с нивата от 1990 година. През октомври 2013 година ЕС направи прогноза, според която размерът на спада е 18%.

България - най-замърсената страна в Европа

Най-замърсената страна в Европа – България! С това заглавие международна агенция насочва вниманието към резултатите от годишния д...

Според агенцията понижението на емисиите се дължи до голяма степен на усилията в сектора на транспорта и промишлеността и на увеличаващия се дял на възобновяемите енергийни източници.

По-рано пък администрацията на американския президент Барак Обама публикува детайли от амбициозния чу план за борба с парниковите емисии, предадоха информационните агенции.

Компаниите, произвеждащи електроенергия в топлоелектрически централи, трябва да съкратят емисиите на въглероден диоксид с 30% до 2030 г.

Властите в отделните щати ще вземат самостоятелни решения за това как да бъде постигната тази цел. Една от възможностите е да се развиват газови централи на мястото на топлоелектрическите.

Замърсяването на въздуха в Китай се вижда от Космоса

Учени твърдят, че за първи път са съставили карта на замърсяването на въздуха в Китай от Космоса, предаде БГНЕС. Френски и белгийски у...

Противниците на програмата предупреждават, че тя ще доведе до закриване на ТЕЦ-ове и покачване на цените на електроенергията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа