ЕС може да плаща на Африка, за да си вземе обратно мигрантите?

7882
ЕС може да плаща на Африка, за да си вземе обратно мигрантите?
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският съюз се готви да представи план, според който на африканските страни ще бъде оказана значителна материална помощ в замяна на връщането на десетките хиляди мигранти, наводнили Европа. Това пише в. Sunday Times, позовавайки се на собствени източници в Брюксел, информира БГНЕС.

Министрите на държавите членки на ЕС са разработили радикален план за урегулиране на сегашната миграционна криза, отбелязва изданието. В Евросъюза са готови на значителни финансови и други отстъпки само и само за да отправят обратно пък било и част от 800-те хиляди мигранти, залели това лято континента.

Германия няма да включва армията си в граничната охрана

Министерството на отбраната на ФРГ няма да задейства военнослужещи от въоръжените сили за охрана на външните граници на страната в усло...

На африканските държави – главно Етиопия, Судан, Уганда и Кения - ще бъдат предоставени близо 1,3 милиарда британски лири (2 милиарда долара). В скоро време за целта щял да бъде създаден специален целеви фонд, средствата от който ще се изразходват за връщане на мигрантите от Европа и за осигуряване на всичко, което им е необходимо за живот в посочените страни.

За да убедят африканските правителства да приемат десетките хиляди бежанци, от Брюксел се готвели да предложат визови облекчения за квалифицираните кадри от континента.

По този повод вестникът цитира изявление на Найджъл Фарадж, лидерът на Партията за независимост на Великобритания (ЮКИП), която се обявява за излизане на страната от ЕС и за затваряне на границите за мигранти: "ЕС възнамерява да спре масовата нелегална имиграция от Африка, като я направи легална. Това просто е някакво безумие".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com