ЕС може да продължи санкциите срещу Русия

14166
ЕС може да продължи санкциите срещу Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

Европейският съюз ще продължи санкциите срещу Русия до края на януари 2016 година. Това прогнозира в. "Уол стрийт джърнъл" в електронната си версия.

Според еврократите "в Брюксел са наблюдава растяща увереност, че общността е единна относно подхода, който не предвижда смекчаване на натиска срещу Русия", докато Москва не изпълни напълно задълженията си по Минските споразумения, пише изданието. И посочва, че новите санкции конкретно ще бъдат фокусирани върху Крим и руски фирми, които развиват дейност на полуострова.

Американската медия обаче уточнява, че все още няма обсъждане на официално ниво на някои от вариантите за санкции. В Брюксел обаче вече са уверени, че ЕС е единен и ще натиска, докато Русия не спази Минските договорености и докато не бъдат изтеглени всички руски войници от Украйна и не бъде спрян огънят. Москва обаче отрича, че има руски части на украинска територия. Но някои страни-членки са "за" по-лек вариант на санкции при прекратяване на огъня в Източна Украйна.

ЕС би трябвало да вземе решение за санкциите на срещата на върха на 25-26 юни. Дата обаче още не е потвърдена официално.

Вашингтон не изключва въвеждането на нови санкции срещу Русия на срещата на върха на Г 7

Страните от „голямата седморка“ може да обсъдят въвеждането на нови санкции срещу Русия на предстоящата среща на върха на 7...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа