Естонската полиция стреляла по бежанци с гумени куршуми

6342
Естонската полиция стреляла по бежанци с гумени куршуми
Снимка: Getty Images/Guliver

Естонската полиция е използвала гумени куршуми против бежанци от център за временно настаняване в Харку, предаде сайтът DELFI.

Вечерта на 10 ноември един от бежанците бил затворен в отделна килия за неподчинение на полицаи, което предизвикало протест на неговите сънародници – няколко десетки мъже блокирали коридор в сградата и отказали да се подчинят на заповедите. За да възстановят реда и да върнат обитателите в килиите, надзирателите използвали специални средства, в това число и гумени куршуми.

ЕС дава милиарди на Африка, за да спре мигрантите

Европейските лидери ще предложат на страните в Африка милиарди евро в замяна на помощ с миграционната вълна, съобщи BBC. Предложението...

През октомври обитателите в Харку се оплакали на делегация от западни журналисти за произвол на местни власти, съобщи агенция Regnum. Според думите на бежанци от Ирак, те били ограничени в свободата на придвижване и общуване заради отказа да искат убежище именно в Естония – иракчаните искали да отидат в съседна Финландия, предаде БЛИЦ.

На 14 октомври в Талин се състоял митинг против намеренията на властите в републиката да приемат в страната бежанци от Африка и Близкия Изток. В акцията участвали около 1000 души.

Отначало протестиращите естонци се събрали край посолството на Германия и опънали плакати на немски език „Ти няма да се справиш с това, жено!” и „Тук не е твоя земя, жено!”

След това участниците в акцията се отправили към парламента, където провели митинг под логото „Ние не искаме бежанци” и „Границата – под контрол!”.

Сирийските бежанци са стрували 8,5 млрд. долара на Турция

Турция ще продължи да помага на сирийските бежанци, но настоява за по-ефективни мерки за справяне с миграционната криза. Това заяви тур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com