Франция внесе резолюция за отмяна на антируските санкции

5379
Франция внесе резолюция за отмяна на антируските санкции

Бившият министър на транспорта на Франция, сега депутат от Националното събрание на страната от Републиканската партия Тиери Мариани, внесе за разглеждане в парламента резолюция за отмяна на санкциите срещу Русия.

В текста на документа се подчертава, че антируските ограничения са в разрез с "фундаменталните франко-руски отношения", които са "абсолютно неефективни и в по-голямата част – незаконни", противоречи на международното право и вреди на интересите на Франция.

Русия въвежда санкции срещу Турция

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за въвеждането на ограничителни мерки срещу Турция. Документът е наречен „Мерки...

Мариани отбелязва, че следващата му крачка е да събере необходимия брой подписи на депутати в подкрепа на тази резолюция. "Моята цел са 150 подписа. След това планирам през януари да внеса документа за обсъждане в Националното събрание", добавя той.

Мариани се явява съпредседател на асоциацията "Франко-руски диалог". През юли тази година той оглави френска делегация, посетила Кримския полуостров. След визитата Мариани заяви, че "в Крим всичко е прекрасно и няма никакви проблеми". Освен това, по думите му, връщането на Крим в Русия е само историческа закономерност и причини за продължаване на антируските санкции не съществуват.

Санкциите спрямо Москва бяха въведени от редица държави, включително САЩ и страните членки на ЕС, заради конфликта в Източна Украйна и влизането на Крим в състава на Русия през март миналата година. Първоначално ограниченията бяха наложени на определени физически и юридически лица, но по-късно бяха засегнати цели сектори на руската икономика.

Формално ограничителните мерки от страна на САЩ действат до март 2016 година, а от страните на ЕС – до 31 януари 2016 г. Но както съобщава Reuters, в кулoарите на срещата на върха Г-20 в Турция през ноември било решено санкциите да бъдат удължени още с половин година – до юли 2016 г.

Вучич повтори, че Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия

Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия, потвърди премиерът Александар Вучич на срещата си днес с руския президент Владимир Путин....

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа