Френският премиер предрече гражданска война в страната заради Марин льо Пен

3973
Френският премиер предрече гражданска война в страната заради Марин льо Пен
Снимка: Getty Images/Guliver

Френският премиер Манюел Валс предсказа, че в страната може да избухне гражданска война. Той заявил това в ефира на радиостанцията "Франс ентер", съобщава Интерфакс.

Според премиера такъв вариант на развитието на събитията е вероятен в случай на победа на изборите на ултрадясната партия "Национален фронт" под ръководството на Марин льо Пен.

Марин Льо Пен и партията ѝ печелят местните избори във Франция

Опозиционната партия Национален фронт (НФ) печели най-много от общия брой на гласовете във Франция на местните избори. Лидерът на НФ Ма...

"Нашата страна има два варианта. Един от тях е приемането на десни идеи, които всъщност пропагандират разделението на обществото. Такова разделение може да доведе до гражданска война. Има и друг вариант – приемането на идеята на Републиката и ценностите, предвиждащи обединение", заявил Валс. Той добавил, че програмата на "Национален фронт" е измама.

"Уважавам французите, които правят избор в полза на тази партия. Може да се разберат хората, които гласуват в пристъп на гняв, но те гласуват за антисемитска, расистка партия, която не обича Републиката и мами французите", резюмира премиерът.

Миналата неделя "Национален фронт" удържа победа в първия тур на регионалните избори във Франция. В шест региона 13 кандидати от тази партия са заели първите места, събрали в страната 28,22% от гласовете. Партията се застъпва против допускането на мигранти на територията на страната и за провеждане на строга антиимигрантска политика.

Марин льо Пен дори сравнила молитвата на мюсюлманите по френските улици с нацистката окупация. Вторият тур на изборите е на 13 декември.

Марин Льо Пен сравни миграцията с нахлуването на варварите през IV век

Масовото навлизане на имигранти в ЕС е сравнимо с нахлуването на варварите в Западна Европа през 4-ти век, каза лидерката на френската ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа