Френският премиер: Ще действаме по всички фронтове, за да унищожим ИД

3259
Френският премиер: Ще действаме по всички фронтове, за да унищожим ИД
Снимка: Getty Images/Guliver

Тероризмът ни удари и може да ни удари отново, през следващите дни или седмици. Не го казвам, за да ви сплаша. Казвам го, за да накарам французите да осъзнаят тази опасност. Дълго време ще живеем с тази опасност.

Това каза френският премиер Мануел Валс пред RTL тази сутрин.

Бр. Аспарухов: Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си

Отдавна считам, че Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си, за да решат въпроса с „Ислямска държава”. Това каза ...

Във войната, която ни обяви тероризма, не трябва да се отхвърля нито един инструмент за защита на французите, каза още той. По повод въздушните удари срещу "Ислямска държава" (ИД) в Сирия в град Рака от тази нощ Мануел Валс каза, че и двете цели са били унищожени. "Ще действаме по всички фронтове за да унищожим ИД", категоричен беше Валс.

"От месеци знаем и предотвратяваме атентати. Всички спецслужби са в състояние на тревога и това ни позволи да предотвратим пет атентата това лято, каза Валс и поясни, че се подготвят и други терористични нападения.

"ИД не може да спечели тази война срещу нас, но тази терористична организация иска да ни отслаби, да ни раздели. Това е състояние на война, тази война, тази неконвенционална война ни кара да запазим хладнокръвие, да бъдем предпазливи", каза още Валс.

Според френският премиер страната му много често е в авангарда във войната срещу тероризма. "Цялата международна общност трябва да се мобилизира срещу тероризма. Всеки трябва да осъзнае величината на тази терористична армия", каза още Мануел Валс.

Саркози: Имаме нужда от всички, включително от Русия

Ние имаме нужда от всички, включително и от Русия. Европа трябва да се съвземе. Ние сме във война. Това заяви бившият президент на Фра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com