Германия и Бразилия искат резолюция на ООН за подслушването

22663
Германия и Бразилия искат резолюция на ООН за подслушването
Снимка: Кросс

Германия и Бразилия подготвят проект за резолюция на Общото събрание на ООН, която ще настоява за прекратяване на прекомерното шпиониране и навлизане в личния живот. Действията се предприемат след като сътрудникът на американската АНС Едуард Сноудън огласи данни за огромна програма за международно следене, пише Агенция "Фокус".

Бразилският президент Дилма Русеф и германският канцлер Ангела Меркел осъдиха извършваното от Агенцията за национална сигурност на САЩ мащабно подслушване. Припомняме, че точно за двете държави Сноудън показа документи, от които става ясно, че АНС масово е следяла комуникациите им. Има дори основание да се счита, че американската агенция е подслушвала директно телефона на Ангела Меркел. Същото важи и за Дилма Русеф.

САЩ подслушвали 35 световни лидери

35 световни лидери са били подслушвани от Американската Агенция за национална сигурност (АНС), пише в. "Гардиън", цитирайки документи, ...

В края на миналия месец, по време на срещата на Г-20 в Санкт Петербург, Русеф проведе разговор на четири очи с Барак Обама по темата. Бразилският президент отмени планирано за тази есен посещение в САЩ - ясен дипломатически знак на неодобрение към Вашингтон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа