Германия отново ще издава „Моята борба“ на Хитлер

8063
Германия отново ще издава „Моята борба“ на Хитлер

За първи път от Втората световна война насам книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“ („Mein Kampf“) ще бъде издадена в Германия като анотирано издание, съобщиха от Института за съвременна история в Мюнхен.

Изданието ще излезе на пазара в началото на януари и ще съдържа близо 3500 анотации. Тя ще се издава в два тома от общо 1948 страници и ще струва 59 евро. Книгата обаче ще има ограничен тираж от между 3500 и 4000 бройки, предава БГНЕС.

В Германия обсъждат преиздаването на "Моята борба"

Германски политици ще се срещнат до края на седмицата, за да обсъдят изглеждащата като неизбежна перспектива за публикуване отново в ...

Плановете за преиздаването на книгата предизвикаха спорове и критики, най-вече от еврейските групи в Германия, според които тя е опасна и не трябва да бъде преиздавана.

Според директора на института Андреас Виршинг повторното издаване с коментари към него цели да “разбие мита“ около книгата, която Хитлер пише през 1924 г.

Властите в провинция Бавария получават правата за издаването й от Съюзническите сили след края на Втората световна война. В продължение на 7 десетилетия книгата не е преиздавана, но в края на годината авторското право върху нея изтича.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com