Германия прие ускорена депортация на бежанци, започва по-бързо от планираното

10403
Германия прие ускорена депортация на бежанци, започва по-бързо от планираното
Снимка: Getty Images/Guliver

Ускорената депортация започва една седмица преди планирания срок. Пакетът от мерки има за цел да намали формалностите и да ускори депортацията, както и да намали паричните възнаграждения“. Това заяви германският вътрешен министър Томас де Мезиер и изрично уточни, че броят на депортираните ще се увеличи. Той обаче не уточни с колко, предаде БГНЕС.

Германският вътрешен министър без да дава подробности обяви, че управляващата коалиция е постигнала споразумение за създаването на т.нар. „транзитни зони“ за бежанците по германските граници. От друга страна още този уикенд влиза в сила опростената процедура за депортация на всички, които са получили отказ за получаване на убежище.

Армения е приела 17 000 сирийски бежанци

Броят на сирийските бежанци в Армения към момента е около 17 хил. души, обяви арменският външен министър Едуард Налбандян, предаде Arka...

Томас де Мезиер каза, че се още няма договор с всички подробности около транзитните зони, но между коалиционните партньори има съгласие по границите да се прилага бързата процедура за хората, които нямат право на убежище.

Преди няколко дни германският вестник „Билд“ съобщи, че транзитните зони ще бъдат преди всичко по границата с Австрия. Те ще бъдат от два типа – палатков и контейнерен. Зоните ще бъдат провъзгласени като екстериториални, т.е. не са част от държавната територия на страната. В тези палаткови селища само за няколко дни ще се решава дали някой ще бъде приет или върнат обратно. Всички не получили убежище ще бъдат връщани обратно в родината си – с влак, самолет или доброволно.

Припомняме, че преди два дни Европейската народна партия (ЕНП) прие резолюция, с която поиска т.нар. "горещи точки" да бъдат извън ЕС. Освен това ЕНП поиска зони за сигурност в трети страни и дори в страни по произход на бежанците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа