Германия пусна влаковете с Австрия, без връзката до Залцбург

4174
Германия пусна влаковете с Австрия, без връзката до Залцбург

Германия възобнови жп връзката си с Австрия, която беше прекъсната заради бежанския поток. Това обяви представител на германският железопътен концерн Deutsche Bahn, информира ТАСС.

Графикът на движение на влаковете е бил възстановен тази сутрин в 07:00 часа местно време, с изключение на връзката между Залцбург и Мюнхен.

Германия започна контрола по границите

От снощи германската полиция контролира границата с Австрия, за да попречи на бежанците да влизат безконтролно в страната. Полицията з...

Според превозвача в тази област има много хора по релсите и движението все още не може да бъде възстановено.

Германия спря железопътна линия в неделя по инициатива на федералното правителство, поради рекордния брой мигранти, които пристигат в страната.

От снощи германската полиция контролира границата с Австрия, за да попречи на бежанците да влизат безконтролно в страната. Полицията започна да спира всички автомобили и пешеходци на ГКПП Фрайлесинг. Още в самото начало на проверките трима обявили се за сирийци бяха задържани встрани на пътя за установяване на статута им. Баварската община се намира срещу Залцбург в Австрия.

Граничният контрол бе въведен часове преди днешната извънредна среща в Брюксел на Съвета във формат "министри на вътрешните работи" на страните членки на Европейския съюз ще се обсъждат мерките за справяне с миграционната криза.

Германия спря железопътния транспорт с Австрия

Директорът на германските железници информира своя австрийски колега, че властите в Берлин спират железопътния транспорт от Австрия, ин...

Междувременно положението с бежанците в Австрия, след затварянето на границата от страна на Германия, продължава да се усложнява, предаде БНР. Само вчера през пункта в Никелсдорф са преминали 15 000 души. В телевизионна дискусия австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че Виена ще трябва да се ориентира по Германия и също да въведе граничен контрол, за да бъдат избегнати опустошителните последствия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа