Германия започна контрола по границите

5325
Германия започна контрола по границите
Снимка: Getty Images/Guliver

От снощи германската полиция контролира границата с Австрия, за да попречи на бежанците да влизат безконтролно в страната.

Полицията започна да спира всички автомобили и пешеходци на ГКПП Фрайлесинг. Още в самото начало на проверките трима обявили се за сирийци бяха задържани встрани на пътя за установяване на статута им. Баварската община се намира срещу Залцбург в Австрия.

Извънредна среща на вътрешните министри от ЕС за бежанците

Министрите на вътрешните работи от Европейския съюз се събират на извънреден съвет в Брюксел, чиято основна тема е засиленият мигрантск...

Граничният контрол бе въведен часове преди днешната извънредна среща в Брюксел на Съвета във формат "министри на вътрешните работи" на страните членки на Европейския съюз ще се обсъждат мерките за справяне с миграционната криза.

Вчера след обяд директорът на германските железници информира своя австрийски колега, че властите в Берлин спират железопътния транспорт от Австрия. Новината бе оповестена официално от говорителката на австрийските железници. Все още обаче не е ясно дали ще се движат влакове от Германия за Австрия, каза още тя и уточни, че спирането на връзката вече е в сила.

Само през изминалия ден в Мюнхен пристигнаха над 12 000 бежанци. Според полицията в града общината вече напълно е изчерпала всички възможности за прием на бежанците, които пристигат в Германия. От началото на годината в Германия са пристигнали над 450 000 бежанци.

В същото време Франция призова "към стриктно спазване от всяка от страните от ЕС на правилата от Шенген". Това заяви в неделя министърът на вътрешните работи след среща с германския си колега Томас де Мезиер.

Германия спря железопътния транспорт с Австрия

Директорът на германските железници информира своя австрийски колега, че властите в Берлин спират железопътния транспорт от Австрия, ин...

"Правилата предвиждат и регистриране на мигрантите от първата страна, в която са влезли през външна граница за ЕС” и спазвайки ги Германия реши временно да установи контрол върху границите си, без да ги затваря”, пише в съобщението от външното ведомство на Франция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа