Германската полиция иска бежанците да се разделят на религиозен принцип

3723
Германската полиция иска бежанците да се разделят на религиозен принцип
Снимка: Getty Images/Guliver

Германската полиция призова бежанците, които пристигат в страната, да бъдат разпределяни на религиозен принцип, след като случаите на насилие на религиозна основа зачестяват все повече, пише националният ежедневник Die Welt.

При един от последните инциденти - в Лайпциг, около 200 бежанци - сред които сирийци и афганистанци - са се сбили, използвайки летви, крака на маси и рамки за легла. Причината е нищожна - кои първи да използват тоалетното помещение. За да бъдат разтървани обаче се е наложило да бъде повикан голям полицейски контингент.

Кризата с бежанците – Европа е икономически гигант и политическо джудже

Европа е икономически гигант, политическо джудже и военен червей. Това каза евродепутатът Светослав Малинов, който цитира думите на бел...

Силите на реда в страната са подложени на изключително силен стрес след началото на мигрантската криза: те трябва да регистрират новопристигналите, да ги охраняват, да усмиряват десни демонстранти, но и да пазят самите себе си. "Нашите служители са достигнали абсолютната точка на пречупване", предупреди Йорг Радек, заместник-ръководител на полицейския профсъюз.

Ситуацията е допълнително обременена от липсата на солидарност между отделните групи, настанявани във временните центрове. "Трябва да направим всичко, за да предотвратим по-нататъшните прояви на насилие", изиска Радек, като допълни, че "отделното настаняване на база религия е абсолютно смислено", визирайки въвеждане на мярката по отношение преди всичко на християни и мюсюлмани.

Единствената германска провинция, която към момента се опитва да спазва този принцип, е Тюрингия. А властите в Бавария се стремят да разделят "чувствителните към конфликти" бежанци, като при настаняване се взимат предвид етнически и религиозни признаци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа