Германската полиция отхвърли жалба за изнасилване от чужденци на 13-годишно момиче

5715
Германската полиция отхвърли жалба за изнасилване от чужденци на 13-годишно момиче

Полицията в Берлин отхвърли жалба на 13-годишно момиче, което твърди, че е било отвлечено и изнасилено от чужденци. Властите също така призоваха за спокойствие след бурна реакция в социалните мрежи.

Младото момиче от руско-германски произход е изчезнало на 11 януари на път за училище в германската столица. Скоро след изчезването си тя се е върнала и се е оплакала в полицията. Според родителите ѝ тя е била отвлечена от трима мъже на жп станция в Маленсдорф в Източен Берлин.

Рейтингът на Меркел падна до рекордно ниско ниво

До рекордно ниско ниво от 2013 година падна обществена подкрепа за управляващата в Германия коалицията, начело с Христиан-демократичен ...

Момичето описа нападателите си като мъже от „южни държави и говорещи развален немски". Те са я откарали до апартамент, където са я изнасилили и пребили, съобщиха по-рано.

Съобщенията за случая предизвикаха бурна реакция и съмнения, че властите прикриват случая, също както първоначалното полицейско мълчание за сексуалните нападения в Кьолн на Нова година.

Полицията обяви по-рано днес, че „разследването е показало, че не е имало нито отвличане, нито изнасилване“ и призова за по внимателно отнасяне към случая.

Въпреки това, представители на крайното дясно и руски медии отхвърлиха резултатите на полицията, твърдейки, че тя прикрива престъплението.

Вицеканцлерът на Германия поиска Мароко и Алжир да си прибират бежанците

Мароко и Алжир трябва да приберат от територията на ФРГ своите граждани, чиито молби за получаване на бежански статут не са били удовле...

Руската телевизия „Первый канал“ цитира чичото на момичето, според когото полицията я е накарала да каже, че е съблазнила мъжете.

Според прокремълската телевизия NTV „в Германия и Швеция жителите редовно са изнасилвани от бежанци, има и няколко случая на сексуално насилие, но местните власти и полицията крият тези факти и не започват криминално разследване“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com