Глобалното затопляне води до увеличаване на болестите по животните

3497
Глобалното затопляне води до увеличаване на болестите по животните

Глобалното затопляне е довело до увеличаване на болестите по животните, предупреждава Европейската агенция по животните, цитирана от EurAcvtiv. Предупреждението става факт в рамките на конференцията за климатичните промени в Париж, която продължава и тази седмица.

„Проблемът е, че болестите се пренасят предимно чрез насекоми – комари, мухи, кърлежи и други видове паразити“, каза генералният секретар на агенцията Роксан Фелер.

Заради глобалното затопляне, стотици градове обещават да ползват само зелена енергия

Общо 700 града от цял свят поеха ангажимент до 2050 година да осигуряват цялото неободимо потребление от ток от възобновяеми енергийни ...

Заради затоплянето на климата паразитите пътуват все по-далеч на север. Такъв е случаят с болестта на Шмаленберг. Това е болест, която се появи в Европа през 2011 година и се счита, че идва от Африка. От нея боледуват кравите, овцете и козите, като бактерията намалява млеконадоя и предизвиква генетични изменения при новородените животни.

Друг пример за все по-разпространена болест е „синият език“. Тя е особено разпространена сред овцете, като България също има проблеми с нея. „Синият език“ предизвика особено големи поражения през 2008 година, когато в Европа бяха регистрирани 45 000 случая на заболяването. Заради бързо взети мерки – производство на ваксина и превенция, през 2011 година вече бяха регистрирани едва 39 случая на Стария континент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа