Гърция към Германия: Не ни унижавайте

16584
Гърция към Германия: Не ни унижавайте

Не ни унижавайте заради дълга. Това призова новият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис гръцките управляващи. Той сравни настоящото положение на страната си с това на Германия между Първата и Втората световна война. Тогава Берлин бе нагърбен с огромни репарации и заплашен от хиперинфлация, припомня BBC.

„Германците най-добре добре разбират това – ако унижаваш горда страна прекалено дълго и я предадеш на страха от дългова дефлационна криза, нещата ще достигнат точката на кипене“, заяви Варуфакис в интервю за немската телевизия ARD.

Да бъдеш като Ципрас

След победата на изборите в Гърция Алексис Ципрас предизвика интерес и възхищение не само в страната си, но и по света. 40-годишният л...

Сравнението ще бъде ясен знак за финансовия министър на Германия Волфганг Шойбле преди срещата му с Варуфакис по-късно днес.

Берлин е най-яростният противник на опрощаването на част от гръцкия дълг. Канцлерът Ангела Меркел категорично отхвърли подобна опция.

Дългът се равнява на около 175% от БВП на Гърция. По-рано днес Европейската централна банка обяви, че няма да купува гръцки облигации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа