Хейг подава оставка, става шеф на Камарата на общините

11029
Хейг подава оставка, става шеф на Камарата на общините
Снимка: Getty Images

Министърът на външните работи на Великобритания Уилям Хейг подава оставка, но няма да напусне политическата сцена. Напротив - той ще бъде новият лидер на долната камара на британския парламент. „Тази вечер се оттеглям от моя пост, за да стана лидер на Камарата на общините", написа Хейг в акаунта си в Twitter, предаде БТА.

Британският външен министър обяви още, че няма да се кандидатира на парламентарните избори във Великобритания през май догодина след 26 години като депутат в долната камара.

„От май 2015 г., след един толкова дълъг период в политиката, искам да се захвана с много други неща, с които винаги съм искал да се занимавам", написа Хейг. Той допълни, че „обновлението в политиката е нещо добро и заемането на един пост не е цел само по себе си".

Премиерът консерватор Дейвид Камерън отдаде дължимото на своя съпартиец Уилям Хейг. Той бе една от „пътеводните светлини" на цяло едно поколение и е „близък довереник, мъдър съветник и голям приятел", коментира Камерън.

Хейг бе външен министър на Великобритания от 2010 г. Лидерът на Камарата на общините е с ранг на министър и е член на правителството. Агенциите определят оставката на Уилям Хейг като изненадваща. Тя бе подадена преди очакваната днес последна рокада в коалиционното правителство на консерваторите и либералните демократи преди парламентарните избори догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа