Хиляди протестираха срещу насилието в Кьолн

6822
Хиляди протестираха срещу насилието в Кьолн
Снимка: Getty Images/Guliver

Стотици жени се събраха днес пред Кьолнската катедрала, за да протестират срещу насилието върху нежния пол, информира Topnovini.bg. Акцията им е в отговор на нападенията над жени в новогодишната нощ, които предизвикаха възмущение в страната и по света.

Друг протест имаше и на централната гара в Кьолн, където също имаше нападения над жени. Той е организиран от движението Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада (ПЕГИДА) срещу политиката на канцлера Ангела Меркел. Полицията смята, че на протеста ще се съберат около две хиляди поддръжници на движението и местна крайнодясна група.

Шефът на полицията в Кьолн е отстранен

Шефът на полицията в Кьолн е бил отстранен, съобщи агенция ДПА след остри критики за безсилието му да предотврати сексуалните нападен...

Броят на жалбите по повод нападенията непрекъснато расте и вече достигна 200. Двама души бяха задържани във връзка с атаките срещу жени. Заподозрени са 32 души, като 18 от тях са поискали убежище в Германия като бежанци. Сред заподозрените има алжирци, мароканци, сирийци, иранци, иракчани, сърби, американци и двама германци.

Вчера в знак на протест срещу посегателствата над жени швейцарска художничка се съблече гола пред катедралата в германския град. Младата жена издигна плакат с надпис „Нека уважаваме себе си! Ние не сме дивеч, дори когато сме голи”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа