И Financial Times обяви Меркел за Човек на годината

2801
И Financial Times обяви Меркел за Човек на годината

След като бе определена от списание Time за Човек на годината, германският канцлер Ангела Меркел получи още едно подобно признание, този път от престижния британски вестник Financial Times.

Изданието също я избра за своя Човек на 2015-а, като се аргументира със силната позиция на канцлера по отношение на пометената от притока на имигранти Европа.

Financial Times отбелязва, че Меркел е обещала да приеме бежанците от Близкия изток, а не е вдигнала огради, за да блокира пътя им, както поискаха консервативните й съюзници.

Това предизвика недоволство в редиците на Християндемократическия съюз , чиито лидер е именно Меркел, а това може да унищожи политическата й кариера.

„В рамките на няколко седмици Ангела Меркел се трансформира в очите на света и на своите сънародници. Изчезна предпазливият канцлер от миналото и се появи пред всички политик с решителни убеждения”, посочва финансовото издание.

Според него това ще засили репутацията на германския канцлер: „С откриването на пътя към Европа за повече от един милион бежанци, предимно мюсюлмани, Ангела Меркел може да остави след себе си дългосрочно наследство като това на нейния наставник - бившият канцлер Хелмут Кол, който управлява по време на обединението на Германия и раждането на еврото."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа