Идентифицираха трети нападател от клането в "Батаклан"

4094
Идентифицираха трети нападател от клането в "Батаклан"
Снимка: Gettyimages.com

Мъж на 23 години от Страсбург е бил идентифициран като третия джихадист-участник в клането в парижката зала „Батаклан” на 13 ноември, при което загинаха 90 души. Това съобщи АФП, като се позовава на свой източник във френската полиция, предаде БГНЕС.

Фуед Мохамед Агад, чиято самоличност е разкрита, е отишъл в Сирия, заедно с брат си и група техни приятели в края на 2013, разкрива източникът на агенцията сред разследващите органи. Повечето са били арестувани миналата година, след като се завръщат във Франция, но Агад останал в Сирия.

Атаките в Париж стрували съвсем малко, Путин поиска общ антитерористичен фронт

Организирането на нападенията в Париж от миналия месец, при които загинаха 130 души, е струвало на извършителите им не повече от 30 000...

Фуед Агад, заедно по рано идентифицираните Исмаил Мустафа и Сами Амимур, както и още един нападател нахлуха в залата по време на изпълнение на американската рок група Eagles of Death Metal и откриха огън по присъстващите с автомати. В последствие те се самовзривиха. Агад е бил идентифициран в края на миналата седмица, след като негово ДНК съвпадна с това на членове на семейството му, допълва полицейският източник на АФП. Припомняме, че нападателите в залата се самовзривиха.

90 души загинаха в зала „Батаклан”, която се превърна в най-кървавото място на джихадистките атентати в Париж на 13 ноември, отговорност за които отговорност пое „Ислямска държава”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа