Именно Наджим Лашрауи е вторият атентатор от летището в Брюксел, бил е и в "Батаклан"

3762
Именно Наджим Лашрауи е вторият атентатор от летището в Брюксел, бил е и в "Батаклан"

Белгийската прокуратура потвърди, че вторият атентатор самоубиец от белгийското летище е именно Наджим Лашрауи, предаде AFP. Преди това информацията се базираше на източници от полицията.

ДНК от Лашрауи е била открита в парижката зала „Батаклан“, съобщават още от прокуратурата. В "Батаклан" на 13 ноември атентатори откриха стрелба в рамките на атентатите в Париж, при които загинаха над 130 човека. Лашрауи беше издирван за нападенията във френската столица.

Наджим Лашрауи - връзката между атентатите в Париж касапницата в Брюксел

Наджим Лашрауи е мъжът с бяла дреха, видян на разпространените кадри на тримата терористи на летището в Брюксел. Лашрауи е единстве...

Властите също така съобщиха, че в рамките на разследването срещу разкрития опит за атентат във Франция са задържани трима души.

Днес, 25 март, се проведе антитерористичната полицейска операция в брюкселската община Скарбек. Белгийски медии съобщават за най-малко три експлозии по време на спецакцията. Мъж с раница е бил „неутрализиран“ в рамките на операцията, след като е отказал да се подчини на полицейските заповеди. Задържаният в хода на полицейската акция е бил ранен в крака, след като е отказал да се предаде на силите на реда, съобщава РИА Новости, позовавайки се на телевизия RTBF.

Според източник от полицията антитерористичната акция в Брюксел от днес е свързана с ареста в Париж на френски гражданин, за който има информация, че е планирал терористичен акт във Франция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа