"Ислямска държава" разпространи видео с изпълнителите на атентатите в Париж

4699
"Ислямска държава" разпространи видео с изпълнителите на атентатите в Париж

Международната терористична групировка "Ислямска държава" е разпространила в неделя видео с убийствата на заложници, където палачи се явяват включително изпълнители на парижките атентати на 13 ноември 2015 година, съобщава Daily Telegraph, цитиран от ТАСС.

"Терористите, стоящи зад парижките атентати, се появиха в разпространено от ИД видео, в което те режат главите на няколко неизвестни заложници. Видеото е заснето преди ноемврийските терористични актове, но е публикувано в неделя вечерта", се казва в съобщението. Според вестника един от палачите е терористът Билал Хадфи, който се взриви при стадион Стад дьо Франс. Още един от терористите на видеото е Сами Амимур, ликвидиран в хода на полицейската акция в превзетата от терористи концертна зала Батаклан.

"Ислямска държава" отправи нови заплахи към Испания

Терористичната организация "Ислямска държава" отправи нови заплахи към Испания. Ислямистите разпространиха шестминутно видео, в което г...

"Който стои в редиците на нашите врагове, той ще бъде цел на нашите мечове", звучи заплаха във видеото, докато на екрана се появяват картини на Тауър Бридж и катедралата „Свети Павел“ в Лондон. Във видеото се показват и снимки на премиера на Великобритания Дейвид Камерън и председателя на долната камара на британския парламент Джон Бъркоу, чийто портрет е представен като цел, към която е насочен оптичен мерник.

При атентатите в Париж загинаха 130 души, 350 бяха ранени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com