Изборният крах няма да накара Меркел да промени политиката си спрямо бежанците

2048
Изборният крах няма да накара Меркел да промени политиката си спрямо бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще задържи курса на политиката си спрямо бежанците, независимо от поражението на партията ѝ на местните избори тази неделя. Това заяви говорителят на канцлера Щефан Зайберт, цитиран от AFP.

„Федералното правителство ще запази своя курс по отношение на бежанската политика, напълно решително както у дома, така и в чужбина“, каза Зайберт на брифинг. „Целта ни трябва да е общо, решително европейско решение, което ще доведе до осезаемо намаляване на броя на бежанците във всички държави членки“, допълни той.

Партията на Меркел Християндемократически съюз (ХДС) понесе сериозна загуба в две от трите провинции, които гласуваха на местни избори тази неделя. В същото време крайнодясната популистка партия „Алтернатива за Германия“, която е против либералната мигрантска политика на ХДС, получи двуцифрени резултати в трите провинции.

Зайберт заяви, че канцлерът ще продължи да следва своята стратегия на работа за засилване на сигурността на външните граници на ЕС и сътрудничество с Турция за намаляване на бежанския поток.

„У дома ние сме ангажирани с улесняването на интеграцията на хора, които търсят закрила тук и които са приети“, каза още той.

Местните избори в неделя бяха най-големите, откакто Германия прие рекордния брой от 1,1 млн. мигранти през 2015 г. и за мнозина те бяха възприети като тест за одобрението на бежанската политика на канцлера. Очаква се Меркел да направи първото си изказване след изборите по-късно днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа