Излекувана от ебола медсестра е в критично състояние

3150
Излекувана от ебола медсестра е в критично състояние
Снимка: Gettyimages

Британската медицинска сестра, която беше успешно излекувана след контакт с болен от ебола в Сиера Леоне през януари, сега е в критично състояние. Причината са редки усложнения с вируса. Това заявиха от болницата в Лондон, в която тя се лекува, предаде BBC.

„Със съжаление съобщаваме, че състоянието на Полин Кафъркий се промени и сега тя е в критично състояние. Паолин се лекува от ебола в изолирано отделение на Кралската болница в Лондон“, гласи изявлението.

Танцът на последния болен от ебола (ВИДЕО)

В град Манкени, Сиера Леоне, отпразнуваха оздравяването на последния заболял от ебола в републиката. Танцът на вече бившия носител на в...

Вирусът ебола взе над 10 000 жертви, предимно в Западна Африка. Миналогодишната епидемия от вируса бе най-масовата в историята на човечеството. Държавите, в които имаше най-много огнища, бяха Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.

Учените по света продължават да тестват ваксини с надеждата да намерят защита срещу опасния вирус. Наскоро например бе съобщено за нов метод, разработен от калифорнийски изследователи би могъл да трансформира начина на идентифициране на ебола, позволявайки на лекарите да поставят диагноза на място вместо да изпращат проби в лаборатория.

 

 

Ебола се завърна в Либерия

На 9 май 2015 година Световната здравна организация (СЗО) обяви Либерия за страна, свободна от вируса ебола и в продължение на 42 дена...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа