Какви са основните елементи на плана на Юнкер за бежанците

6170
Какви са основните елементи на плана на Юнкер за бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер ще огласи до обед новия план на Европейския съюз за приемането на бежанци и справянето с най-тежката бежанска криза от Втората световна война насам, информира БГНЕС.

Планът му предвижда 120 000 търсещи убежище да бъдат разпределени между страните членки със задължителни квоти. Чрез квотната система, в Германия Франция и Испания ще бъдат разпределени 60% от имигрантите, които в момента се намират в Италия, Гърция и Унгария.

Юнкер: Европейските страни имат дълг към мигрантите

Европейските правителства имат дълг да помогнат на пристигащите в Европа мигранти и не трябва се поддават на „популистките&ldquo...

Броят на бежанците, които ще отидат в отделните страни членки, ще зависи от брутния вътрешен продукт (БВП) на тези страни, тяхното население, равнище на безработица и вече обработени молби за убежище.

Предвиждат се глоби за страните, които откажат да приемат полагащата им се бройка бежанци.

Планът на Юнкер предвижда още да се окаже помощ на икономиките на страните от Близкия изток и Африка, както и възпиране на трафикантите на хора.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви вчера, че квотната система е „първата стъпка“ за справянето с кризата. ЕС се нуждае от отворен тип „система, за да приеме хората, които имат право на убежище“.

Юнкер благодари на Борисов за Гърция

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е изпратил благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за подкрепата му за пред...

За периода април – юли месец тази година България е шестата държава в Европа по брой приети бежанци, сочат данни на ООН. София е заявила, че ще приеме 500 новопристигнали бежанци, обяви вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с българската позиция по бежанската криза в Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа