Камерън: Не може да има сухопътна операция срещу ИД, докато Асад е на власт

3742
Камерън: Не може да има сухопътна операция срещу ИД, докато Асад е на власт
Снимка: Getty Images / Guliver

Сухопътната операция срещу терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) в Сирия няма да се обсъжда, докато страната не приключи процеса на политическо решение. Това заяви в парламента британският премиер Дейвид Камерън, предаде ТАСС.

„Изчерпателен отговор на въпроса за сухопътна операция не мога да дам, докато в Сирия няма ново правителство”, каза Камерън, като допълни, че преди такава операция трябва да бъде напълно завършен процесът на политически преход в страната.

Камерън след увеличаването на бюджета на службите: За 6 месеца спряхме 7 терористични атаки

Британските служби за сигурност са предотвратили 7 терористични атаки от юни насам. Това заяви британския премиер Дейвид Камерън пред B...

Според него Асад трябва да бъде изключен от политическия процес в страната, в противен случай „задачата за спечелване на симпатиите на сунитското общество ще бъде непосилна”.

„Нашата задача е не да демонтираме сирийската държава и нейните институции. Умерените сили ще бъдат изключително важни за бъдещето на Сирия", каза министър-председателят.

В опит да убеди парламентаристите да позволят операциите в Сирия, той подчерта още, че групировката „Ислямска държава” представлява пряка опасност за Великобритания. „През последните седмици заплахата се увеличи и за това ние трябва да участваме в унищожаването на тази групировка”, призова Камерън.

Гласуването може да се проведе най-рано следващата седмица. В случай на положително решение, кралските военновъздушни сили ще започнат бомбардировките мигновено.

Ислямска държава печели и чрез Bitcoin

Група хакери, нарекли се Ghost Security Group ("Група за сигурност Призрак"), намери доказателство, че терористичната групировка "Ислям...

„От национален интерес на Великобритания е да се започнат операции в Сирия”, каза Камерън, отговаряйки на въпросите на Международния комитет на Камарата на общините. „Терористичната опасност се засили в последните седмици”, заяви Камерън, аргументирайки се защо трябва да се действа сега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа