Карасин представлява Путин по искането за използване на руските въоръжени сили в Украйна

18832
Карасин представлява Путин по искането за използване на руските въоръжени сили в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Съветът на Федерацията започна извънредно заседание, на което се обсъжда обръщението на руския президент Владимир Путин за използването на руски войски в Украйна за нормализирането на обстановката там.

Киев дължи 1,54 милиарда долара на Газпром

Газпром заплаши да отмени намалението в тарифите за природен газ за Украйна, ако страната не погаси дълговете си. От Газпром уточняват...

Владимир Путин назначи заместник-външния министър на Русия Григорий Карасин за свой официален представител при разглеждането на президентското искане за използване на руските Въоръжени сили на територията на Украйна. Това предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение от пресслужбата на Кремъл.

Повече от 400 души се събраха в украинския град Херсон на демонстрация „срещу насилието и фашизма в Украйна” и за обединение с Русия и Беларус, предаде Укринформ. Митингът се провежда на площад „Свобода” в близост до сградата на Областната държавна администрация и Областния съвет.

Държавният глава внесе днес в Съвета на Федерацията обръщение "за използването на ВС на РФ на територията на Украйна до нормализирането на обществената и политическа обстановка в тази страна" във връзка "с извънредната ситуация, създала се в Украйна, заплахата за живота на гражданите на Руската Федерация, нашите сънародници, личния състав на военния контингент на Въоръжените сили на Руската Федерация, разположени в съответствие с международните договори на територията на Украйна /Автономна република Крим/".

По-рано днес горната камара се обърна към президента с молба да вземе всеобхватни мерки за защитата на руските граждани в Украйна.

Зам.-секретар на украинския Съвет за сигурност е ТВ водещата Сюмар

ТВ водещата Виктория Сюмар е била назначена от изпълняващия длъжността президент на Украйна Александър Турчинов за заместник-секретар н...

"Съветът на Федерацията, подчертавайки, че в течение на много векове братските народи на Русия и Украйна са живели в мир и съгласие, отбелязва, че отказът от изпълнение на Споразумението за нормализирането на обстановката в Украйна от 21 февруари 2014 носи реална заплаха от кръвопролитие в източните и южни области на Украйна и хуманитарна катастрофа в цялата страна. Вземайки под внимание многократните молби на властите в Автономна република Крим и руските граждани, живеещи в Крим се обръщаме към Вас, уважаеми Владимир Владимирович, с призив да вземете всеобхватни мерки за защитата на живота и сигурността на руските граждани, живеещи в Украйна, нашите сънародници и личния състав на военния контингент на ВС на РФ, намиращи се в Украйна", се казва в съобщението, с чийто текст, разполага ИТАР-ТАСС.

Профилните Комитети на Съвета на Федерацията по сигурността и по международните въпроси са обсъдили обръщението на руския президент към горната камара за използването на руския войски на територията на Украйна до нормализирането на обстановката там и единодушно са препоръчали на сенаторите да го подкрепят.

Това съобщиха на извънредно заседание на Съвета на Федерацията председателят на Комитета по сигурност Виктор Озеров и заместник-председателят на Комитета по международни въпроси Виктор Джабаров. Сенаторите обсъждат обръщението на президента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа