Кметицата на Кьолн се извини за съветите към жертвите от новогодишния кошмар

6532
Кметицата на Кьолн се извини за съветите към жертвите от новогодишния кошмар
Снимка: Gettyimages

След множество обвинения и вълна от възмущение в интернет заради обидното изказване към жертвите на престъпленията в Кьолн, кметицата на града Хенриете Рекер се извини публично в мрежата на Facebook.

Рекер предизвика негодувание и осъждане заради съвета към жените с цел сигурност да стоят на една ръка разстояние от приближаващите към тях мъже.

Полицията намери 16 от нападателите в Кьолн, но не знае техните имена

Германската полиция, в хода на анализ на видеозаписи и снимки, е идентифицирала 16 заподозрени в участието в масовите нападения над жен...

"Ако с изказването си съм обидила жертвите на престъплението, бих искала искрено да се извиня пред тях. Не искам и няма да давам съвети по поведение на жените", обещала Рекер.

Но кметицата все пак още веднъж припомнила, че град Кьолн "вече е разработил съвети за момичета и жени, в които им се дават препоръки как да се държат в подобни ситуации".

В същото време кьолнската полиция съветва в критични ситуации да се привлича колкото се може повече внимание, за да може човек да се предпази от престъпници. "Викайте активно за помощ, говорете с минувачите, помагайте на хората, които се намират в затруднена ситуация, обадете се в полицията", гласят съветите на полицията.

Кметицата Хенриете Рекер обещала също така, че в бъдеще на обществени места в Кьолн при големи мероприятия ще работят мобилни камери за видеонаблюдение и съответни преводачи.

Нападенията в Кьолн - организирани или израз на тъмната човешка природа?

Хаотичната обстановка, неясните видеозаписи и недостатъчно точни свидетелски показания пречат да се изяснят всички виновници за нападен...

Тя обаче признала, че в новогодишната нощ полицаите не са се справили със ситуацията и не провели операцията така, че "нищо да не се случи с никого".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа