Меркел обеща на Оланд помощ в борбата с тероризма

3676
Меркел обеща на Оланд помощ в борбата с тероризма
Снимка: Gettyimages

Германският канцлер Ангела Меркел е обещала помощ в борбата с тероризма по време на телефонен разговор с френския президент Франсоа Оланд. Това съобщи говорителят на германското правителство Щефен Зайберт.

„Канцлерът осъди терористичните атаки и подчерта, че Германия в тази минута е на страната на Франция и е готова да й окаже всякаква подкрепа в борбата с тероризма“, отбеляза той. Меркел е подчертала, че „Германия скърби заедно с близките на жертвите и се надява ранените да оздравеят по-бързо“, добави Зайберт.

Меркел отряза Франция: Русия остава в Г-8

Въпреки подписването на договора за присъединяването на Крим към Русия, Руската Федерация остава член на Г-8. Това заяви германският ...

128 са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, това съобщиха официално от Елисейския дворец. Над 200 са ранените след атаките, 80 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит, припомня БГНЕС.

Президентът Франсоа Оланд обяви тази нощ извънредно положение на цялата територия на Франция и въвеждане на граничен контрол, което ще позволи да се ограничи движението на хора, ще осигури охрана на обектите и др. мероприятия с цел осигуряване на безопасност и предотвратяване на нови атаки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа