Миноментен обстрел на Славянск, в Мариопул влязоха танкове

14117
Миноментен обстрел на Славянск, в Мариопул влязоха танкове
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинските сили за сигурност започнаха минометен обстрел срещу блок пост на силите за самоотбрана в Славянск. Именно в този град в последните седмици има най-голямо напрежение.

"В момента се води минометен огън срещу Андреевския блокпост", заяви представител на прес службата на силите за самоотбрана в града. Постът се намира на изхода на града по посока към близкото село Андреевка. Не се съобщава за убити и ранени, пише БГНЕС.

Цялата нощ в сряда опълчението се подготвяше да отбие очаквания щурм на силите за сигурност, но той така и не бе започнат. Понякога от покрайнините на града се разнасяше откъслечна стрелба. Съобщаваше се за един убит и трима ранени. Има и данни, че определени стратегически сгради в града са минирани.

От началото на спецоперацията в Източна Украйна са загинали 14 украински военнослужещи. Това сочат данни на Службата за сигурност на Украйна, актуални към вечерта на 6 май

Вашингтон: Москва планира анексирането на Източна Украйна

Москва планира анексирането на Източна Украйна, използвайки същите методи, които използва в Крим. Такова мнение изрази Виктория Нуланд,...

Междувременно украинската армия влезе с танкове в Мариопул, като дори беше обявено, че градът е освободен от проруските сепаратисти. Редовните украински войски възвърнаха контрола над сградата на областната управа, но след това отстъпиха пред демонстранти на самопровъзгласилата се Донецка република.

Събитията доведоха до нова остра нота от страна на Москва. Според руското външно министерство Киев продължава да нарушава грубо правата на човека и това се случва при мълчаливото одобрение от страна на Запада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа