Много е вероятно всички останки от жертвите на MH17 да не бъдат намерени

14710
Много е вероятно всички останки от жертвите на MH17 да не бъдат намерени
Снимка: Gettyimages

Последните останки на жертвите на сваления полет MH17 на Малайзийските авиолинии може никога да не бъдат намерени, каза холандският външен министър Берт Кьондерс, предаде Агенция "Фокус".

"Не можем да сме сигурни към този момент кога и изобщо дали ще успеем да открием последните девет жертви, но ще направим всичко по силите си в сътрудничество с властите това да се случи", каза Кьондерс на церемония на летището в Харков, откъдето бяха изпратени към Холандия още пет ковчега.

Ясна е самоличността на 225 от 298 души, загинали на борда на MH17

Експерти по съдебна медицина са идентифицирали общо 225 жертви от сваления над Украйна самолет на Малайзийските авиолинии. 14 нови им...

Кьондерс настоя, че следователите все още се надяват да открият всички отломки от сваления пътнически самолет, но не могат да се обвържат със срокове, заради крехката ситуация със сигурността там.

Самолетът Боинг 777 на малайзийските авиолинии беше свален на 17 юли над контролираната от бунтовници територия на Източна Украйна, при което загинаха всички 298 души на борда му. И досега не е ясно кой е отговорен за атентата - дали проруските бунтовници, за които версията е, че са стреляли с установка "Бук" или украински самолет, който е стрелял с ракета въздуй-въздух. Ясно е, че самолетът е свален от ракета, която е избухнала до него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа