МВФ отпусна на Украйна 3,2 млрд. долара

17376
МВФ отпусна на Украйна  3,2 млрд. долара

Международният валутен фонд е предоставил на Украйна първия транш от кредита в обем от 3,19 милиарда долара в рамките на реализирането на двугодишната програма за сътрудничество, предаде украинската агенция УНИАН, позовавайки се на пресслужбата на Националната банка на Украйна.

По-рано министърът на финансите на Украйна Александър Шлапак заяви, че Украйна очаква първия транш от кредита в периода от 5 до 8 май.

Донецкият ЦИК допусна отсрочване на референдума

Ръководителят на Централната избирателна комисия на „Донецката народна република” Роман Лягин допусна възможността за отсро...

Двугодишната програма за сътрудничество между Украйна и МВФ в обем от 17 млрд. долара бе одобрена от Съвета на директорите на Фонда на 1 май.

Програмата за кредитиране на икономиката на Украйна, одобрена от Съвета на директорите на МВФ, позволява на правителството на Украйна да покрие своите задължения, включително дълга за потреблението на природен газ към руския монополист „Газпром”. Това е заявил по време на брифинг в Киев представителят на Фонда Жером Ваше, цитиран от украинската агенция УНИАН.

„Програмата за финансиране е съставена по такъв начин, че тя позволява на правителството да покрие своите задължения, включително и за газа”, каза Ваше.

По-рано бе съобщено, че МВФ е превел на Украйна първия транш от кредита в размер на 3.2 млрд. долара.

Путин изтегли войските от границата с Украйна

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е изтеглила войските си от границата с Украйна, където по данни на НАТО в края на ап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа