На Нова година във Финландия били планирани бежански атаки като в Кьолн

6673
На Нова година във Финландия били планирани бежански атаки като в Кьолн

Във Финландия, в нощта на Нова година, били планирани престъпни действия с участието на бежанци, подобни на тези в Кьолн. Тази информация беше потвърдена в четвъртък от полицията на страната, предаде ТАСС.

„Иракски бежанци пристигнаха в Хелзинки, за да отпразнуват настъпването на новата година от други части на Финландия. На жп гарата около 23,00 часа местно време се бяха събрали около хиляда иракски бежанци. Полицията принуди десетки от тях да напуснат мястото, а много от тях още в началото на вечерта бяха арестувани“, гласи съобщение на полицията.

Меркел: Трябва да дадем ясен сигнал на тези, които не уважават законите ни

Гражданите на Германия с право очакват справедлив отговор на правовата държава на събитията в Кьолн. Германия трябва да окаже натиск на...

По време на празненствата за Нова година в полицията не са постъпили съобщения за опити за престъпления, но в последствие беше обявено за три такива случаи, два от които се разследват.

По-рано министърът на вътрешните работи на Финландия Петер Орпо предупреди участниците в уличните патрули да се въздържат от незаконни самоволни действия, предаде Yle.

Министърът каза в радио интервю, че във Финландия само полицията има право да използва сила.

Орпо не потвърди, че извършените в навечерието на Нова година арести в център за настаняване на бежанци в Кирконуми са свързани със скорошните събития в Кьолн.

Полицията намери 16 от нападателите в Кьолн, но не знае техните имена

Германската полиция, в хода на анализ на видеозаписи и снимки, е идентифицирала 16 заподозрени в участието в масовите нападения над жен...

По информация от по-рано, финландската полиция е разполагала с информация, че задържаните са опитали да призовават към аналогични действия и във Финландия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа