НАТО ще обсъди разполагането на тежка техника в Източна Европа

17628
НАТО ще обсъди разполагането на тежка техника в Източна Европа

Министрите на отбраната на НАТО се събират през следващата седмица, за да обсъдят разполагането на тежка бойна техника в източните държави-членки, съобщава германското издание Der Spiegel, цитирано от "Фокус". В контекста на Украинския конфликт Вашингтон обмисля да дислоцира военно оборудване и бойни танкове за около пет хиляди души в държави като Полша, Румъния и страните от Балтийския регион.

Високопоставеният немски генерал от НАТО Ханс-Лотар Домрьозе алармира, че отбраната на страните от източния фланг на Алианса трябва да бъде допълнително укрепена.

Соломон Паси: Няма как да откажем на НАТО, ако поискат да оставят военна техника

Разгръщането на военна техника е необходимост, а не е по желание. Хубаво е, че вече има повече страни членки на НАТО, в които вече има ...

Той изрази увереност, че източноевропейските партньори могат да реагират в изненадваща ситуация, само ако разполагат с адекватно оборудване - и разбира се, ако и самата организация за военно сътрудничество на Запада е на ниво.

"Приоритет на всяка държава е да може да се защитава сама", зави командващият на НАТО за Централна и Североизточна Европа. "Въпреки това ние трябва да подготвим нашите съюзници с модерни и мощни оръжия като хеликоптери, гаубици, бронетранспортьори, ракетно-зенитни системи, и след това да ги обучим", допълни ген. Домрьозе, като поясни, че войниците в държавите, съседни на Русия, са "силно мотивирани и добре подготвени".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа