Няма планове за военното ни участие в Сирия, обявиха от Киев

2533
Няма планове за военното ни участие в Сирия, обявиха от Киев
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинското Министерство на отбраната окачестви като дезинформация медийните съобщения за участие на украински сили в бойните действия срещу „Ислямска държава“ в Сирия.

Съобщенията са „поредния пример за дезинформация и хибридна война, която се води срещу Украйна. Не се разглеждат никакви възможности за използване на подразделения на въоръжените сили на Украйна, за да участват в бойни действия в Сирия или Ирак. Украйна не е получава подобни запитвания“, гласи съобщението на Министерството на отбраната, публикувано в сайта му.

Съобщението бе коментирано и от украинското Министерство на външните работи. „Това е фалшификация. Ние взаимодействаме активно с партньорите за спирането на конфликта в Близкия изток. Но не става дума за използването на въоръжените сили на Украйна в Сирия или Ирак“, заяви пред „Украинская правда“ посланикът със специални поръчения Дмитирй Кулеба, предаде БГНЕС.

По-рано днес британското издание „Индипендънт“, позовавайки се на източник в правителството на Украйна, съобщи, че в Министерството на отбраната е изготвен план за участието на украински сили срещу ИД в Сирия на страната на САЩ. В съобщението се казваше още, че според плана украинската страна допуска възможността за военни действия на нейни бойни части срещу руската армия в Сирия. Казваше се също, че планът трябвало да бъде обсъден при посещението тази седмица в Киев на американския министър на отбраната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа