Няма съвпадение на ДНК-то на малката Мария в базата данни на Интерпол

11212
Няма съвпадение на ДНК-то на малката Мария в базата данни на Интерпол

Няма ДНК профил в базата данни на Интерпол, който да отговаря на този на малката Мария, открита в ромски катун в Гърция.

Гръцките власти поискаха помощ от Интерпол, за да установят произхода на момиченцето. Идентификацията на детето трябва да стане по ДНК профил, на възраст от 4 до 6 години. Жълтата бюлетина на световната полицейска организация бе изпратена до всички страни-членки, сред които е и България.

Гръцката полиция обяви, че разследва версията, че русото момиче е жертва на престъпна група за незаконни осиновявания през България.

Гръцката полиция издирва българско семейство във връзка с откритото дете с неизвестен произход

Гръцката полиция издирва българска двойка, която може да е оставила момиченцето, което бе намерено в ромски лагер в Гърция, предаде &b...

Според полицейски източници детето се е озовало в ромското семейство в лагера край гръцкия град Фарсала, след като властите се заели да разбият мрежа, замесена в нелегални осиновявания през България в периода 2008- 2010 година.

Възможно е детето да е било предназначено за незаконно осиновяване скоро след раждането му, но е било продадено евтино или дори подарено на ромското семейство, когато полицията предприела действия срещу престъпната организация.

Детето, известно сред ромската общност като Мария, бе забелязано миналата седмица по време на полицейска операция във връзка с трафик на наркотици. ДНК тестове потвърдиха, че 40-годишната жена и 39-годишният мъж, с които то живееше, не са биологичните му родители.
Ромската двойка бе поставена в предварителен арест по обвинение в отвличане и измама с документи, съобщи bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа