Новогодишен ужас: Десетки жени жертва на организирани сексуални нападения в Кьолн

13181
Новогодишен ужас: Десетки жени жертва на организирани сексуални нападения в Кьолн
Снимка: Getty Images/Guliver

Между 60 и 80 жалби за сексуално посегателство, кражби и нападения са били подадени в полицията в Кьолн, след като група от 1000 мъже атакувала организирано жени в новогодишната нощ. Шефът на полицията Волфганг Алберс определи атаките като „невиждани досега“ и „брутални“, пише The Local.

Около една трета от жалбите са за сексуално насилие. Жените са били сграбчвани и опипвани, най-малко една е била изнасилена. Според полицията нападателите са били основно от африкански и арабски произход. Някои от тях са познати на органите на реда заради предишни престъпни прояви. Подчертава се обаче, че мъжете не са новопристигнали бежанци.

Германия: Екстрадирането на бежанци струва повече от луксозна почивка

Екстрадирането от Германия на само един бежанец, чиято молба за убежище е била отхвърлена, е по-скъпо от луксозна почивка, пише национа...

На площада в Кьолн хората празнували идването на новата година, когато нападателите (на възраст между 15 и 35 години) започнали да хвърлят пиратки в тълпата, да пребъркват джобовете на празнуващите и да дърпат жените. Над 143 полицаи пристигнали на мястото, но поради тъмнината и големия брой хора много от нападателите избягали. Знае се за петима арестувани.

Кметът на Кьолн Хенриете Рекер е свикала кризисен щаб заради атаките, съобщава Frankfurter Allgemeine Zeiting. “Не можем да допуснем Кьолн да се превърне в зона на беззаконие“, заяви тя.

Припомняме, че по време на местните избори миналата година Рекер бе намушкана с нож от симпатизант на крайно дясна идеология.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа