Обама: Това е терористична атака срещу цялото човечество

5525
Обама: Това е терористична атака срещу цялото човечество
Снимка: Gettyimages.com

Президентът на САЩ Барак Обама поднесе дълбоките си съболезнования на близките на загиналите хора по време на терористичните актове в Париж в петък вечер (13 ноември).

От Белия дом той предложи безрезервната си подкрепа за Франция и обеща неговата страна да помогне с каквото е необходимо в борбата срещу тероризма.

Активните участници в терористичните актове са мъртви, разкрива полицията

Префектът на френската полиция Мишел Кадо разкри, че всички терористи, директно участвали в атаките срещу жителите на Париж, са били уб...

"За пореден път виждаме нечуван опит да бъдат тероризирани невинни граждани. Това е атака не само срещу Париж и Франция, а срещу цялото човечество. Готови сме да помогнем с всичко на Франция. Тази страна е най-старият ни съюзник. Винаги сме били заедно. Искаме да е ясно, че сме рамо до рамо с тях в битката срещу тероризма.

Тези, които си мислят, че могат да тероризират Франция или ценностите, които изповядват гражданите, бъркат сериозно. Американците черпим сила от отдадеността на френския народ към свободата, живота и преследването на щастието.Това са ценности, които споделяме с тях. Тези ценности ще устоят на всякакви терористични актове. Ще направим всичко по силите си, ще работим с всички страни и ще търсим справедливост.

Все още не знаем детайли около това, което е станало. В контакт сме с френски представители и предлагаме пълната си подкрепа за Франция.

Избрах да не звъня на президента Оланд, защото очаквам той да е много зает в момента. По случайност се чухме по-рано, докато обсъждахме срещата на Г-20. Сигурен съм, че ще държим контакт в следващите дни.

Смразяващ разказ на една българка в Париж

Човекът на Actualno.com в Париж Лазарина Огнянова се опита да пресъздаде събитията, случили се през миналата вечер на терор в Париж. "У...

Няма да спекулираме с това, което е станало. Когато имаме повече информация, ще ви кажем", каза в словото си президентът на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа