Оцелял на 11 септември измамил смъртта и в Париж

9687
Оцелял на 11 септември измамил смъртта и в Париж

Американец, който оцелял при атаките в Ню Йорк от 11 септември 2001 г., се е спасил и при атентата в парижката концертна зала „Батаклан“ от 13 ноември тази година. Мъжът, който е представен само с първото си име – Матю, разказва историята си пред Le Monde.

На 11 септември Матю бил на улицата пред Световния търговски център, когато първият самолет се врязъл в северната кула. „Спринтирах през половин Манхатън, за да се спася“, казва той. По думите му обаче в Париж било по-зле.

Властите в Белгия са предотвратили атентати в Брюксел

Белгийските власти обявиха, че благодарение на извършените в неделя обиски са предотвратили планирани атентати в Белгия, съобщава вестн...

На 13 ноември тази година 36-годишният американец бил на концерта на групата Eagles of Dead Metal в зала „Батаклан“ във френската столица. Припомняме, че терористи нахлуха в залата и избиха близо 90 души. Самият Матю е прострелян в крака, но успява да се измъкне.

"Придвижвах се напред сантиметър по сантиметър. След известно време видях изхода на една ръка разстояние“, разказва Матю.

Той е забелязан от журналиста от Le Monde Даниел Псени, който снима от своя апартамент наблизо паникьосаните посетители на концерта, които тичешком излизат от залата.

"Преструвах се на умрял. Когато усетих, че някой ме влачи за ръцете, дори не погледнах нагоре,” казва Матю, чиято съпруга също щяла да бъде на концерта, но не успяла да отиде, защото трябвало да гледа детето им. С помощта на още един човек Псени издърпал в своя апартамент Матю. Журналистът също е прострелян, но в ръката. Остават в апартамента три часа, докато полицията прочиства района.

Предмет, приличащ на колан с експлозиви, е намерен в южно предградие в Париж

В Париж откриха обект, наподобяващ колан с експлозиви, но без детонатор съобщи полицията. Както предава новинарски канал BFM, „...

„Мисля, че ми помогна това, че веднага разпознах изстрелите от автомати. Може защото съм американец. Другите си помислиха, че това са ефекти от шоуто“, споделя още Матю.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа