Оланд и Меркел: Прогресът в Украйна не е достатъчен

11308
Оланд и Меркел: Прогресът в Украйна не е достатъчен
Снимка: Gettyimages.com

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел смятат, че прогресът по разрешаването на кризата в Украйна не е достатъчен. Днес двамата са провели телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. Това съобщават източници, приближени до френския държавен глава, ден преди външните министри на Украйна, Русия, Франция и Германия да заседават заедно в Париж, предаде АФП.

Телефонният разговор, който е продължил 45 мин., е бил проведен, след като външните министри от ЕС одобриха удължаването на санкциите на Съюза срещу Москва с още шест месеца, до края на януари 2016 г.

В същото време ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг обяви днес, че Алиансът ще приеме план тази седмица, според който силите му за бързо реагиране ще бъдат увеличени повече от два пъти.

Конфликтът между Киев и проруските сепаратисти в Източна Украйна, който продължава повече от година, до сега е отнел живота на повече от 6500 души като освен това е принудил други над милион да напуснат домовете си. През февруари тази година беше подписано споразумение за примирие между двете страни в беларуската столица Минск, но и двете страни бяха обвинявани многократно в нарушаването му.

Европейски лидери призоваха за постигане на споразумение с Гърция

Италианският премиер Матео Ренци (на снимката) днес в свое изявление заяви, че са на лице всички условия за това Гърция и нейните кред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа