Операцията в Сен Дени приключи

4541
Операцията в Сен Дени приключи
Снимка: Gettyimages.com

Полицейската антитерористична операция в парижкото предградиe приключи. Това заяви говорителят на френското павителство Стефан Лю Фол, цитиран от Le Monde.

По информация на френските медии силите за сигурност са отстъпили място на детективи и криминолози, които ще започнат да идентифицират и анализират доказателствата.

Все още няма информация за последния заподозрян, за който се твърдеше, че още е в един от апартаментите.

ДПС: Най-големият враг на исляма е ислямизмът

ПГ на ДПС остро и категорично осъжда кървавият чудовищен акт в Париж. Това каза в декларация трибуната на Народното събрание народният ...

Заподозрените в Сен Дени са били на прага на „някаква операция“, заяви източник от полицията пред CNN. По думите му спецакцията е била „точно на време“.

Тибо Шафот, един от живеещите в близост до мястото, където се провеждаше операцията, разказа за случилото се пред френското издание Le Parisien:

"Чух шум към 4,15 часа. Това бяха хора, които говореха много високо. После чух изстрели. Чух полицаите да разговарят с една жена с дълга руса коса. Мисля, че беше камикадзе. Те ѝ казаха да не си сваля ръцете и да ги вдигне във въздуха. После се чу силна експлозия. Мисля, че тя активира бомба. Взривът беше наистина много силен. Много от стъклата на сградите по улицата бяха счупени. Тогава започна престрелката, стреляха през цялото време. После спряха за около минута и отново започнаха. Това продължи от 4,30 до 5,30 ч. Изглежда терористите бяха много добре въоръжени. Последната експлозия се чу към 9,25. После – нищо. Чакам всичко това да свърши, за да мога да изляза навън."

Трима заподозрени за терористичните атентати в Париж от петък, 13 ноември, са мъртви след антитерористичната полицейска акция във френската столица, информира CNN, позовавайки се на полицейски източник. RTL също съобщи за трима убити заподозрени терористи, един от които е жена.

Парламентът почете с мълчание жертвите на атаките в Париж

Парламентът почете с минута мълчание паметта на загиналите при терористичните атентати в Париж и при падналия в Египет руски самолет.П...

Единият от мъжете е бил застрелян от снайперист на силите на реда, а жената се е взривила с помощта на колан, опасан с взривно устройство, съобщава CNN. Полицейската акция, започнала в 4:20 сутринта е извършена в северното предградие Сен Дени (Saint-Denis), съобщиха от френската прокуратура.

Петима души са арестувани, предаде РИА Новости. Сред арестуваните са трима мъже, които са били вътре в един от апартаментите. Самоличността им не е установена. Жена и мъж, намиращи се в близост, също са арестувани, предадоха CNN и Guardian.

Взривилата се жена е била простреляна от полицията преди да се взриви, съобщава Wall Street Journal. Прокуратурата потвърди смъртта на жената в хода на спецакцията, информира РИА Новости. Полицейската операция е целяла ареста на шестима заподозрени.

Петима служители на реда са леко ранени, съобщи френската полиция чрез акаунта си в Twitter.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа