Още един българин е бил свидетел на събитията в Париж

7288
Още един българин е бил свидетел на събитията в Париж

Още един българин е бил в епицентъра на събитията в Париж.

Това е Даниел Чаморо с българско и френско гражданство. Той е професионален барабанист и вокалист. Чаморо оцелял при събитията в концертната зала Батаклан. Той е с прострелна рана в крака. Намира се в една от парижките болници, съобщи bTV.

Във Франция ще патрулират 10 000 войници за гарантиране на сигурността

Във Франция ще патрулират 10 000 войници за гарантиране на сигурността, съобщиха източници от обкръжението на премиера Манюел Валс, пре...

32-годишният Даниел живее от 1-годишен във Франция, макар че е роден в столицата ни София. Майка му и баща му бягат от комунистическия режим у нас, а последния му престой в България е през 85-а година. На фаталния петък 13 барабанистът и организатор на концерти се оказва в залата "Батаклан" на концерт на Eagles of Death Metal.

„Половин час след началото на концерта се появиха едни хора и започнаха да стрелят като луди. Всички започнаха да залягат и да се крият, когато усетих болка в бедрото и разбрах, че съм ранен”, разказва Даниел пред медията.

Той признава, че спасяването му в страховитата нощ е чист късмет. „Беше чист хазартен ход. Просто побягнах. Нападателите бяха четирима. Или са презареждали оръжията си в онзи момент, или просто не са ме видели. Някой крещеше, че в онзи момент са тръгнали към балконите”, допълни той.

Твърди, че тероризмът няма да промени начина му на живот и няма да го откаже да ходи на концерти. Въпреки това Даниел не желае да застава пред камера и да разказва в подробности за случилото се.

В атентатите в Париж са замесени трима братя

В атентатите в Париж са замесени трима братя, съобщиха близки до разследването източници. Единият брат е убит. Вторият е в арест в Б...

След като го изпишат от болницата смята да прекара известно време на спокойствие при родителите си, а след това отново да се впусне в музикални авантюри.

Както вече знаете, има и загинал българин при атентатите. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37 години, умрял е при атентат в едно от кафенетата. Себастиян е работил до преди две години в Европейската комисия.

Междувременно президентът на Франция Франсоа Оланд настоява извънредното положение след атентатите в Париж да остане в сила три месеца. Той е поискал това на среща с парламентарни лидери. Според сегашните разпоредби удължаване на извънредно положение за срок, по-дълъг от 12 дни, може да стане само със закон, гласуван от парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа