Осмият атентатор от Париж все още не е заловен

4440
Осмият атентатор от Париж все още не е заловен
Снимка: Gettyimages.com

Днес при голяма и продължителна полицейска акция в един от арабските квартали на Брюксел се издирваше 26-годишния французин Салах Абдеслам. Той се смята за един от организаторите на кървавите атаки.

В продължение на часове от Белгия и Франция имаше противоречиви информация, че той може да е задържан. В крайна сметка обаче официалните данни са, че не е и продължава издирването му, съобщи Нова тв.

Парламентът във Франция ще обсъди въвеждане на 3-месечно извънредно положение

Френският парламент ще обсъди въвеждане на 3-месечно извънредно положение в страната, каза в изявление президентът Франсоа Оланд. Дър...

По данни на RTL на мястото са били чути взривове и изстрели. Била е блокирана улица Рансфор. Имало е арестуван, който е отведен с полицейска кола. Още по-рано днес държавната белгийска телевизия RTBF съобщи, че Салах не е бил арестуваният.

Също така беше съобщено, че Абдеслам е бил спрян от френската полиция няколко часа след атентатите в Париж, но по-късно  е бил пуснат.  Салах е бил спрян, когато е бил насочван към белгийската граница.  С него в колата е имало още двама души. Към този момент вече е било известно, че именно Салах е наел автомобила Volkswagen Polo, който е бил открит на мястото на атентатите.

Салах Абдеслам бе обявен за международно издирване. В продължение на два дни той бе търсен в няколко европейски държави. Снимката на терориста бе публикувана в медиите. Брат му Ибрахим Абдеслам е един от смъртниците, който се взриви в концертната зала Bataclan. Другият брат на Салах бе задържан през почивните дни в Брюксел. По-рано през деня френското радио RTL разкри името на предполагаемия организатор на парижките терористични актове. Според данните на радиото зад атаките стои 27-годишният сириец Абделхамид Абауд (Abdelhamid Abaaoud).

В нощта срещу 14 ноември в Париж бе извършена серия терористични актове – четири пъти стрелба по хора в заведения за хранене, в концертната зала „Батаклан“ бяха взети заложници, на стадион "Стад дьо Франс" прогърмяха три взрива. По последни данни броят на жертвите на атаките е надхвърлил 130 души.

Мюсюлманското вероизповедание у нас: Заплахата за българските мюсюлмани идва отвън

Мюсюлманското изповедание в България е готово да съдейства на властите при прояви на „радикално поведение“. Това заяви Ахм...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа