Освен в Русия, Путин се радва на висока подкрепа само в Китай и Виетнам

5845
Освен в Русия, Путин се радва на висока подкрепа само в Китай и Виетнам
Снимка: Gettyimages

Руският президент Владимир Путин се радва на висок рейтинг в своята страна, но положението не е същото в повечето държави по света.

Според проучване на Центъра за изследвания „Пю“, 75 процента от американците не вярват, че Путин взема правилните решения по отношение на международната политика. Но въпреки това, че по-голямата част от света не гледа на неговата политика с добро око, руският президент се радва на обширна подкрепа в Азия, особено в Китай и Виетнам.

Едва 6 процента от испанците одобряват действията на Путин. Изключително ниска е неговата подкрепа още в Полша (9%), Украйна (10%), Франция (15%), Австралия (15%) и Канада (17%).

Може би е учудващо, но почти ¼ от населението на Германия счита, че действията на Путин, които той предприема по отношение на международната политика, са правилни.

Учудваща е и значителната подкрепа към Путин в някои други страни, например в Израел (24%), Япония (22%) и Турция (29%), макар и мнозинството в тях да не подкрепя неговите действия.

Руският президент се радва на висока подкрепа по отношение на действията му в международен план в Китай и Виетнам, където съответно 54 и 70 процента от населението одобрява неговите действия. Именно това са страните, освен Руската федерация, в които Путин има висока подкрепа.

Учудващо е, че в някои страни от БРИКС, каквито са Република Южна Африка и Индия, подкрепата към Путин е доста по-ниска от предполагаемата. Едва 36% от индийците и 28% от южноафриканците вярват, че действията на Путин са правилните.

Източник на данните: Център за изследвания „Пю“ (Pew Research Center).

Aвтор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа